LittleLee toegankelijke kunst 

Mijn naam is Leonie Lörx. Schilderen vormt het belangrijkste deel van mijn creatieve leven. Als kind tekende ik al graag en via verschillende cursussen heb ik me verder ontwikkeld in model- en portretschilderen aan de Kunstacademie Haarlem. De afgelopen tien jaar ben ik mij ook gaan richten op het schilderen van landschappen en vrij werk. Ik schilder zowel met olie- als acrylverf. Tekeningen maak ik met inkt en acryl-pen. De landschappen zijn gebaseerd op eigen (reis)ervaringen die ik vrij vertaald heb naar papier of doek.

 

Kunst betekent voor mij betovering en inspiratie. Kijkend naar schilderijen in musea word ik soms al  geraakt door kleur en compositie, zonder voorkennis van de context van het werk. Juist het ongrijpbare van kunst vind ik fascinerend.

 

Met LittleLee maak ik toegankelijke kunst. Daarbij laat ik me inspireren door de vroegere tegeltjeskunst. Een moderne variant, waarbij een afdruk van mijn schilderij wordt verlijmd met plexiglas. Hierdoor ontstaat een strak en kleurrijk werk op tegelformaat. Het bescheiden formaat leent zich goed voor collages. Als je goed om je heen kijkt in huis, is er vaak een verborgen hoekje of kleine nis die mooi voor het voetlicht kan worden gebracht met een LittleLee kunstwerk.